Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326551
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326551
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Składniki
Miód wraz z cukrem i masłem doprowadziłem do wrzenia. Zdjąłem z ognia by ostygło. Dosypałem mąkę ,dodałem jajko i żółtka ,przyprawę do piernika ,wyrobiłem na jednolitą masę. Następnie wlałem sodę rozpuszczoną w mleku ,dodałem skórkę pomarańczową oraz pokrojone orzechy. Ponownie wyrobiłem i odstawiłem w chłodne miejsce na dzień w szklanym naczyniu. Następnie ciasto włożyłem do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką (średnia keksówka). Piekłem godzinę w temp 180 stopni C. Kiedy piernik ostygł ,przekroiłem go wzdłuż dwa razy ,warstwy posmarowałem powidłami śliwkowymi. Najlepiej smakuje po 3-4 dniach.