Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny piernik bananowy, łyżką mieszany. Bardzo aromatyczny, wilgotny i pachnący świętami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Wykonanie piernika bananowego jest banalnie proste. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, przyprawę do piernika oraz sodę, mieszamy. W drugiej misce rozgniatamy widelcem dwa banany. Następnie dodajemy mleko, olej i płynny miód. Całość delikatnie mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi składnikami. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Ciasto bananowe przekładamy do blaszki 10×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik pieczemy 50 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczony piernik wyjmujemy z blaszki i studzimy. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.