Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny piernik bananowy, łyżką mieszany. Bardzo aromatyczny, wilgotny i pachnący świętami.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22100
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 119
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 393
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 166
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22100
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 119
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 393
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 166
Składniki
Wykonanie piernika bananowego jest banalnie proste. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, przyprawę do piernika oraz sodę, mieszamy. W drugiej misce rozgniatamy widelcem dwa banany. Następnie dodajemy mleko, olej i płynny miód. Całość delikatnie mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi składnikami. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Ciasto bananowe przekładamy do blaszki 10×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik pieczemy 50 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczony piernik wyjmujemy z blaszki i studzimy. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.