Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwy w przygotowaniu piernik , nawet dla zawsze się udaje.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Składniki
Margarynę rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj mleko, wymieszaną mąkę z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Na następnie dodaj powidła śliwkowe i rozpuszczoną margarynę. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Czekoladę i śmietanę podgrzej do rozpuszczenia, ostudź. Wystudzony piernik polej polewą i posyp uprażonymi orzechami.
Piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi.