Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwy w przygotowaniu piernik , nawet dla zawsze się udaje.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 95
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 266
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2785
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 95
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 266
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2785
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
Margarynę rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj mleko, wymieszaną mąkę z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Na następnie dodaj powidła śliwkowe i rozpuszczoną margarynę. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Czekoladę i śmietanę podgrzej do rozpuszczenia, ostudź. Wystudzony piernik polej polewą i posyp uprażonymi orzechami.
Piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi.