Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwy w przygotowaniu piernik , nawet dla zawsze się udaje.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6901
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 121
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2249
Królowa grilla :)
Odsłon: 1732
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6901
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 121
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2249
Królowa grilla :)
Odsłon: 1732
Składniki
Margarynę rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj mleko, wymieszaną mąkę z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Na następnie dodaj powidła śliwkowe i rozpuszczoną margarynę. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Czekoladę i śmietanę podgrzej do rozpuszczenia, ostudź. Wystudzony piernik polej polewą i posyp uprażonymi orzechami.
Piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi.