Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik przełożony masą z kaszy manny.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Składniki
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem i masłem. Następnie dodajemy miód, sodę oraz mąkę i miksujemy na największych obrotach do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części. Foremkę (ok. 12 x 30) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy jedną część ciasta i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Z resztą ciasta robimy to samo.
Krem: Mleko zagotowujemy, dodajemy kaszę i gotujemy ok. 5 minut. Kaszę odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce kaszy manny. Gdy blaty ciasta przestygną, kroimy je wzdłuż i przekładamy kremem. Ciasto zawijamy w celofan i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 dni.
Polewa: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier puder, kakao oraz łyżkę wody i mieszamy do zgęstnienia. Ciasto dekorujemy polewą kakaową. Smacznego! :)