Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W świecie kulinarnym wszystko jest możliwe. Nawet połączenie legendarnego smaku batonika Milky Way oraz tradycyjnego, korzennego piernika. W efekcie otrzymujemy pyszne, piernikowe brownie z lekkim śmietanowym kremem. W wersji dla dorosłych warto dolać do ciasta 2 łyżki rumu. Koniecznie musicie tego spróbować!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242800
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242800
Składniki
Połam czekoladę na kawałki i rozpuść z masłem w kąpieli wodnej, następnie dodaj miód, powidła i mleko. Pomieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. W dużej misce ubij jajka z cukrem, aby uzyskać puszystą masę. Dodaj do nich przesianą mąkę z kakao oraz przyprawą do piernika i wymieszaj. Na końcu wlej rozpuszczoną czekoladę z dodatkami i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Przelej ciasto do okrągłej formy (ok. 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 170°C na ok. 30 minut. Następnie wyjmij, wystudź i przekrój na pół.
Utrzyj serek z cukrem na gładki krem. W oddzielnej misce ubij na sztywno zimną śmietanę i delikatnie połącz obie masy. Przełóż kremem ciasto i polej rozpuszczoną czekoladą z masłem. Górę ciasta możesz posypać wiórkami czekolady. Ciasto przechowuj w lodówce.