Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto jeszcze nie próbował, musi to zrobić przy najbliższej okazji ;-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116957
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8026
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1646
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1327
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116957
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8026
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1646
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1327
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wlać olej, miód, wsypać mąkę z sodą i przyprawą do piernika. Na końcu wlać drożdże i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i rozlać do 3 blach. Piec do suchego patyczka w 175 stopniach.
Mleko rozmieszać z żółtkami, cukrem i zagotować. Dodać kaszę i gotować, aż zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć, dodać po łyżce kaszy i ucierać, aż powstanie puszysta masa. Przełożenie: piernik - powidła - 1/2 kremu - piernik - powidła - 1/2 kremu - piernik - polewa