Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt jeszcze trochę czasu zostało a ja już nie mogłam się doczekać w domu zapachu piernika... :)) Piernik bardzo szybki i prosty do zrobienia który z pewnością zagości na moim świątecznym stole
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1520
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 242
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 247
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 9114
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1520
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 242
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 247
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 9114
Składniki
Wszystkie składniki miksować razem przez 5min. na największych obrotach. Gotowe ciasto przełożyć do formy UWAGA: Jeśli chcemy piec w keksówce 30/15cm należy piec 60min w temp. 160"-170" - pod koniec pieczenia należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone. Natomiast jeśli chcemy piec w formie prostokątnej o wymiarach 25/36cm należy piec 45min.
Po upieczeniu i wystudzeniu przeciąć ciasto na 2-3 części i przełożyć marmoladą. * Przepis na polewę znajduje się na moim profilu.