Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt jeszcze trochę czasu zostało a ja już nie mogłam się doczekać w domu zapachu piernika... :)) Piernik bardzo szybki i prosty do zrobienia który z pewnością zagości na moim świątecznym stole
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Wszystkie składniki miksować razem przez 5min. na największych obrotach. Gotowe ciasto przełożyć do formy UWAGA: Jeśli chcemy piec w keksówce 30/15cm należy piec 60min w temp. 160"-170" - pod koniec pieczenia należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone. Natomiast jeśli chcemy piec w formie prostokątnej o wymiarach 25/36cm należy piec 45min.
Po upieczeniu i wystudzeniu przeciąć ciasto na 2-3 części i przełożyć marmoladą. * Przepis na polewę znajduje się na moim profilu.