Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny, mięciutki, błyskawiczny, siostrzyczka i tym razem nie zawiodła. Doskonały na wypiek last minute, gorąco polecam :)) Przepis zmodyfikowałam na porcję wypieku na jedną keksówkę.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 817
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666446
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 817
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666446
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszek, dodajemy miód, żółtka, miksujemy krótko. Potem wlewamy śmietanę, miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy mąkę z sodą, kakao, przyprawę do piernika, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie łyżką. Na końcu wsypujemy bakalie i mieszamy. Keksówkę o wymiarach 12x20 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra-dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Studzimy na kratce, możemy przełożyć powidłami, dowolnie przystrajamy. Smacznego !