Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony piernik, zawsze wychodzi, łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12822
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1451
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5846
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12822
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1451
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5846
Składniki
3 łyżki herbaty zaparzyć w 1 szklance wody i zostawić do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem, dodać sodę, mąkę, zimną herbatę i resztę składników - i ubijać dalej. Ciasto podzielić na trzy równe części. Upiec 3 placki na papierze do pieczenia w temperaturze 180 stopni. Piec około 10 minut. Galaretkę zalać 1 szklanką gorącej wody i odstawić do przestudzenia. Jak galaretka zacznie lekko tężeć dodać ją do dżemu i razem zmiksować. Gotowym dżemem z galaretką smarować placki i gotowe. Wierzch, jak ktoś lubi można polać polewą.
Gotowe.