Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony piernik, zawsze wychodzi, łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
3 łyżki herbaty zaparzyć w 1 szklance wody i zostawić do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem, dodać sodę, mąkę, zimną herbatę i resztę składników - i ubijać dalej. Ciasto podzielić na trzy równe części. Upiec 3 placki na papierze do pieczenia w temperaturze 180 stopni. Piec około 10 minut. Galaretkę zalać 1 szklanką gorącej wody i odstawić do przestudzenia. Jak galaretka zacznie lekko tężeć dodać ją do dżemu i razem zmiksować. Gotowym dżemem z galaretką smarować placki i gotowe. Wierzch, jak ktoś lubi można polać polewą.
Gotowe.