Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony piernik, zawsze wychodzi, łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 75
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 198
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 75
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 198
Składniki
3 łyżki herbaty zaparzyć w 1 szklance wody i zostawić do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem, dodać sodę, mąkę, zimną herbatę i resztę składników - i ubijać dalej. Ciasto podzielić na trzy równe części. Upiec 3 placki na papierze do pieczenia w temperaturze 180 stopni. Piec około 10 minut. Galaretkę zalać 1 szklanką gorącej wody i odstawić do przestudzenia. Jak galaretka zacznie lekko tężeć dodać ją do dżemu i razem zmiksować. Gotowym dżemem z galaretką smarować placki i gotowe. Wierzch, jak ktoś lubi można polać polewą.
Gotowe.