Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, mocno czekoladowe, z dużą ilością bakalii. Pyszne ciasto piernikowe z dodatkiem zdrowych warzyw.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 477
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 226
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1744
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 46
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 477
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 226
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1744
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 46
Składniki
Marchew i cukinię ścieramy na wiórki. Cukinię odstawiamy na 5-10 minut i po tym czasie odciskamy z nadmiaru wody. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, mąkę, proszek, kakao, przyprawę do piernika. Mieszamy. Dodajemy białka i znów mieszamy. Na końcu do masy dodajemy starte warzywa i bakalie (daktyle kroimy na mniejsze kawałki). Ciasto jest bardzo gęste. Wykładamy do natłuszczonej foremki keksowej. Pieczemy w 180 stopniach 35 - 40 minut. Podajemy po ostygnięciu.