Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia z Bieszczad robi go najlepiej, smakuje wybornie. Polecam ten przepis
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423577
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423577
Składniki
Wykonanie: Do rondelka włożyć masło, miód, powidła, kakao, i przyprawę do piernika. Podgrzać na wolnym ogniu mieszając, aż powstanie jednolita masa. W innym rondelku rozpuścić w mleku cukier. Wymieszać zawartość obu naczyń (wcześniej ostudzić) dodać mąkę i sodę oczyszczoną. Wbić jajka, całość wymieszać bardzo dokładnie. Gotowe ciasto wlać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagranego do 170 stopni i piec około 40-45 minut. Wykonanie polewy: Śmietankę podgrzać(nie gotować), dodać posiekaną czekoladę, bardzo dokładnie rozpuścić i polać upieczony przestygnięty placek. Wstawić do lodówki na godzinę i podawać, smacznego.