Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia z Bieszczad robi go najlepiej, smakuje wybornie. Polecam ten przepis
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 264
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 140
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1539
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 264
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 140
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1539
Składniki
Wykonanie: Do rondelka włożyć masło, miód, powidła, kakao, i przyprawę do piernika. Podgrzać na wolnym ogniu mieszając, aż powstanie jednolita masa. W innym rondelku rozpuścić w mleku cukier. Wymieszać zawartość obu naczyń (wcześniej ostudzić) dodać mąkę i sodę oczyszczoną. Wbić jajka, całość wymieszać bardzo dokładnie. Gotowe ciasto wlać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagranego do 170 stopni i piec około 40-45 minut. Wykonanie polewy: Śmietankę podgrzać(nie gotować), dodać posiekaną czekoladę, bardzo dokładnie rozpuścić i polać upieczony przestygnięty placek. Wstawić do lodówki na godzinę i podawać, smacznego.