Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny piernik do porannej kawki.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować, ostudzić i zmielić. Miód roztopić z cukrem i margaryną, odstawić do wystygnięcia. Do masy miodowej dodać jajka, kakao, bakalie, cynamon i wymieszać. Do ziemniaków dodać mąkę, przyprawę do piernika, sodę oczyszczoną i delikatnie wymieszać. W masie ziemniaczanej zrobić dołek i powoli wlewać masę miodową. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Smacznego.