Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny piernik do porannej kawki.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować, ostudzić i zmielić. Miód roztopić z cukrem i margaryną, odstawić do wystygnięcia. Do masy miodowej dodać jajka, kakao, bakalie, cynamon i wymieszać. Do ziemniaków dodać mąkę, przyprawę do piernika, sodę oczyszczoną i delikatnie wymieszać. W masie ziemniaczanej zrobić dołek i powoli wlewać masę miodową. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Smacznego.