Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta bez pierniczków - święta stracone :). Zawsze pieczemy je około 2-3 tygodni przed świętami i czerpiemy z tego dużo przyjemności :).
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 451
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2243
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 451
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2243
Składniki
Miód, masło i cukier podgrzać w garnuszku i wymieszać, do rozpuszczenia się cukru, przestudzić. Dodać pozostałe składniki i wszystko wyrobić . Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać więcej płynnego miodu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji i powtórnie wyrobić. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, schłodzić (będzie się lepiej wałkowało). Rozwałkowywać na grubość ok 2 mm i wycinać. Piekłam w temp. 180 stopni przez ok 8-10 min.