Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani!!! Zapraszam Was dzisiaj na pierniczki. Ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mięciutkie i pachnące, a gdy z ciasta powycinamy gwiazdkowe kształty, będą pięknie wyglądać na świątecznym stole.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Do miski wsypuję i wlewam wszystkie składniki. Następnie wyrabiam ciasto na średnich obrotach.
Ciasto jest dosyć mokre, dlatego podsypuję blat mąką i dopiero wałkuję na grubość około 4mm. Za pomocą foremek do ciastek wycinam kształty i przenoszę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam blaszkę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 8 – 10 minut.
Gotowe pierniczki, przestudzone na kratce, możemy polukrować i udekorować. Przechowujemy je potem w szczelnie zamkniętej puszce z kawałeczkiem jabłka w środku – wtedy pierniki nie stwardnieją, zostaną miękkie i pachnące. Smacznego!!!