Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 221
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 44
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 885
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 221
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 44
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 885
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Składniki
Miód, cukier, margarynę, przyprawy i smalec roztopić w garnku, tak aby uzyskać jednolitą masę. Całość zostawić do ostygnięcia. Jajka ubić, następnie połączyć z mąką i sodą oczyszczona, rozpuszczoną w jednej łyżeczce wody. Całość wymieszać i połączyć z płynną, ostygniętą masą. Z rozwałkowanego, podsypanego mąką ciasta wycinać pierniczki na grubość około 3 mm. Piec w temperaturze 180ºC przez 8-10 minut.
Miód, cukier, margarynę, przyprawy i smalec roztopić w garnku, tak aby uzyskać jednolitą masę. Całość zostawić do ostygnięcia.
Jajka ubić, następnie połączyć z mąką i sodą oczyszczona, rozpuszczoną w jednej łyżeczce wody. Całość wymieszać i połączyć z płynną, ostygniętą masą.
Z rozwałkowanego, podsypanego mąką ciasta wycinać pierniczki na grubość około 3 mm. Piec w temperaturze 180ºC przez 8-10 minut.