Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie prezentuje się na świątecznym stole. U mnie, od kilku lat, pieczony obowiązkowo na Boże Narodzenie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10437
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4360
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423809
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10437
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4360
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423809
Składniki
Mleko zagotować, dodać margarynę, przyprawę do piernika, cynamon i szklankę cukru. Lekko podgrzewać, aż margaryna i cukier rozpuszczą się w mleku. Zdjąć z palnika, dodać jajka, mąkę, sodę i dżem śliwkowy. Wszystko razem wymieszać. Wlać na posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą foremkę. Piec w temp. 170- 180 stopni, około 40 min, może troszkę więcej :) Sprawdzić patyczkiem czy piernik jest upieczony. Suchy patyczek ,piernik do wyciągnięcia, wilgotny patyczek, piernik dopiekamy :)) Smacznego