Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie prezentuje się na świątecznym stole. U mnie, od kilku lat, pieczony obowiązkowo na Boże Narodzenie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1113
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 878
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 498
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1113
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 878
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 498
Składniki
Mleko zagotować, dodać margarynę, przyprawę do piernika, cynamon i szklankę cukru. Lekko podgrzewać, aż margaryna i cukier rozpuszczą się w mleku. Zdjąć z palnika, dodać jajka, mąkę, sodę i dżem śliwkowy. Wszystko razem wymieszać. Wlać na posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą foremkę. Piec w temp. 170- 180 stopni, około 40 min, może troszkę więcej :) Sprawdzić patyczkiem czy piernik jest upieczony. Suchy patyczek ,piernik do wyciągnięcia, wilgotny patyczek, piernik dopiekamy :)) Smacznego