Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nietypowego przepisu na ciasteczka, które zrobią furorę na spotkaniu ze znajomymi? Jeśli tak, przygotuj „pijane jacusie”! Połączenie słodkich składników z bekonem i odrobiną whisky brzmi odważnie, ale gwarantujemy, że smaki współgrają ze sobą znakomicie. Nie zastanawiaj się dłużej i przygotuj „pijane jacusie” na najbliższą imprezę.
Siostra Anastazja znana jest z fantastycznych receptur na codziennie i świąte...
Odsłon: 121
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 845
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 170
Siostra Anastazja znana jest z fantastycznych receptur na codziennie i świąte...
Odsłon: 121
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 845
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 170
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułóż plastry bekonu. Piecz przez 20 minut, do momentu, aż boczek stanie się chrupiący.
Gdy będzie gotowy wyciągnij z piekarnika, odstaw do przestudzenia. Następnie pokrój na małe kawałki.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Dokładnie wymieszaj.
W naczyniu ubij masło wraz z jajkiem. Stopniowo dodawaj cukier, masło orzechowe i whisky. Miksuj do momentu powstania gładkiej masy.
Połącz maślaną masę wraz z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj posiekaną czekoladę oraz bekon, zamieszaj.
Kawałki ciasta uformuj w kulkę wielkości orzecha włoskiego, następnie za pomocą łyżki rozgnieć na płasko.
Piecz w 180 stopniach C przez około 12 minut.