Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, galicyjski deser do przygotowania w ekspresowym tempie. Wystarczą zaledwie dwa składniki i odrobina czasu, żeby cieszyć się ich smakiem. Zobaczcie, jakie to proste!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25870
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3024
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25870
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3024
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
Wafle rozpakowujemy, układamy na papierze pierwszy wafel i rozprowadzamy równomiernie masę po całej jego powierzchni, następnie przykrywamy go drugim waflem i powtarzamy tę czynność. Ostatni wafel układamy na górze bez masy.
Gotowy deser owijamy papierem, odstawiamy na bok i dociskamy go od góry deską lub książkami. Pozostawiamy go na kilka godzin. Gotowe!