Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, galicyjski deser do przygotowania w ekspresowym tempie. Wystarczą zaledwie dwa składniki i odrobina czasu, żeby cieszyć się ich smakiem. Zobaczcie, jakie to proste!
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 44
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 43
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 340
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 756
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 773
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 44
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 43
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 340
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 756
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 773
Składniki
Wafle rozpakowujemy, układamy na papierze pierwszy wafel i rozprowadzamy równomiernie masę po całej jego powierzchni, następnie przykrywamy go drugim waflem i powtarzamy tę czynność. Ostatni wafel układamy na górze bez masy.
Gotowy deser owijamy papierem, odstawiamy na bok i dociskamy go od góry deską lub książkami. Pozostawiamy go na kilka godzin. Gotowe!