Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, galicyjski deser do przygotowania w ekspresowym tempie. Wystarczą zaledwie dwa składniki i odrobina czasu, żeby cieszyć się ich smakiem. Zobaczcie, jakie to proste!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2626
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5371
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2626
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5371
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 225
Składniki
Wafle rozpakowujemy, układamy na papierze pierwszy wafel i rozprowadzamy równomiernie masę po całej jego powierzchni, następnie przykrywamy go drugim waflem i powtarzamy tę czynność. Ostatni wafel układamy na górze bez masy.
Gotowy deser owijamy papierem, odstawiamy na bok i dociskamy go od góry deską lub książkami. Pozostawiamy go na kilka godzin. Gotowe!