Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jogurtowy z rabarbarem jest lekki, puszysty i odrobinę kwaskowaty. Dzięki temu doskonale sprawdzi się na cieplejsze dni.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6003
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18854
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6003
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18854
Składniki
Mąkę przesiej wraz z sodą i odstaw. Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj obydwa cukry i zacznij ubijać. Masa powinna zwiększyć swoją objętość oraz zrobić się jasna. Dodaj do niej teraz olej i jogurt. Zmiksuj krótko. Dołóż mąkę z sodą, połącz do momentu aż ciasto zrobi się gładkie.
Rabarbar oczyść, obierz i pokrój na drobne kawałki. Wmieszaj do masy. Przygotuj blachę o wielkości 24x24 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Piecz ciasto w 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.