Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jogurtowy z rabarbarem jest lekki, puszysty i odrobinę kwaskowaty. Dzięki temu doskonale sprawdzi się na cieplejsze dni.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę przesiej wraz z sodą i odstaw. Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj obydwa cukry i zacznij ubijać. Masa powinna zwiększyć swoją objętość oraz zrobić się jasna. Dodaj do niej teraz olej i jogurt. Zmiksuj krótko. Dołóż mąkę z sodą, połącz do momentu aż ciasto zrobi się gładkie.
Rabarbar oczyść, obierz i pokrój na drobne kawałki. Wmieszaj do masy. Przygotuj blachę o wielkości 24x24 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Piecz ciasto w 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.