Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jogurtowy z rabarbarem jest lekki, puszysty i odrobinę kwaskowaty. Dzięki temu doskonale sprawdzi się na cieplejsze dni.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8798
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3159
Polecam.
Odsłon: 1975
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8798
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3159
Polecam.
Odsłon: 1975
Składniki
Mąkę przesiej wraz z sodą i odstaw. Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj obydwa cukry i zacznij ubijać. Masa powinna zwiększyć swoją objętość oraz zrobić się jasna. Dodaj do niej teraz olej i jogurt. Zmiksuj krótko. Dołóż mąkę z sodą, połącz do momentu aż ciasto zrobi się gładkie.
Rabarbar oczyść, obierz i pokrój na drobne kawałki. Wmieszaj do masy. Przygotuj blachę o wielkości 24x24 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Piecz ciasto w 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.