Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek sadownika to ciasto, które wykorzystuje cenne polskie skarby, czyli jabłka. Nie trzeba wielu dodatków, aby smakowały wyśmienicie. Właśnie dlatego ten przepis jest tak prosty.
Wymiary tortownicy: ok. 24 cm.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 989
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 989
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem.
Białka oddziel od żółtek. Wraz z solą ubij na sztywną pianę. Dodawaj teraz po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dodaj mąkę przesianą z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wlej olej i wymieszaj składniki.
Wylej ciasto do formy o średnicy około 24 cm. Wyłóż na wierzch przygotowane wcześniej owoce. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.