Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek sadownika to ciasto, które wykorzystuje cenne polskie skarby, czyli jabłka. Nie trzeba wielu dodatków, aby smakowały wyśmienicie. Właśnie dlatego ten przepis jest tak prosty.
Wymiary tortownicy: ok. 24 cm.
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15960
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 148
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 655
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 468
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 84
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15960
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 148
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 655
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 468
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 84
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem.
Białka oddziel od żółtek. Wraz z solą ubij na sztywną pianę. Dodawaj teraz po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dodaj mąkę przesianą z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wlej olej i wymieszaj składniki.
Wylej ciasto do formy o średnicy około 24 cm. Wyłóż na wierzch przygotowane wcześniej owoce. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.