Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek sadownika to ciasto, które wykorzystuje cenne polskie skarby, czyli jabłka. Nie trzeba wielu dodatków, aby smakowały wyśmienicie. Właśnie dlatego ten przepis jest tak prosty.
Wymiary tortownicy: ok. 24 cm.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 91
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1220
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 458
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15497
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 91
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1220
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 458
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15497
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem.
Białka oddziel od żółtek. Wraz z solą ubij na sztywną pianę. Dodawaj teraz po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dodaj mąkę przesianą z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wlej olej i wymieszaj składniki.
Wylej ciasto do formy o średnicy około 24 cm. Wyłóż na wierzch przygotowane wcześniej owoce. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.