Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek sadownika to ciasto, które wykorzystuje cenne polskie skarby, czyli jabłka. Nie trzeba wielu dodatków, aby smakowały wyśmienicie. Właśnie dlatego ten przepis jest tak prosty.
Wymiary tortownicy: ok. 24 cm.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1013
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2760
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38736
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1013
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2760
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38736
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem.
Białka oddziel od żółtek. Wraz z solą ubij na sztywną pianę. Dodawaj teraz po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dodaj mąkę przesianą z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wlej olej i wymieszaj składniki.
Wylej ciasto do formy o średnicy około 24 cm. Wyłóż na wierzch przygotowane wcześniej owoce. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.