Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich miłośników ciast i ciasteczek, mega słodki placek. Składa się z biszkoptu, masy kajmakowej, herbatników maczanych w rumie i polewy rumowej.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3549
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 93
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 331
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4750
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3549
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 93
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 331
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4750
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę. Następnie dodać mąkę z proszkiem i wodę, delikatnie połączyć. Ciasto wylać na wcześniej przygotowaną blaszkę i piec w 180 stopniach przez około 35 min.
Masło utrzeć, dodawać stopniowo po łyżce masy kajmakowej. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt. Herbatniki moczyć delikatnie w rumie, żeby nie rozmokły i układać na masie. Na wierzch wylać gotową polewę rumową.