Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich miłośników ciast i ciasteczek, mega słodki placek. Składa się z biszkoptu, masy kajmakowej, herbatników maczanych w rumie i polewy rumowej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16321
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5218
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16321
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5218
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę. Następnie dodać mąkę z proszkiem i wodę, delikatnie połączyć. Ciasto wylać na wcześniej przygotowaną blaszkę i piec w 180 stopniach przez około 35 min.
Masło utrzeć, dodawać stopniowo po łyżce masy kajmakowej. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt. Herbatniki moczyć delikatnie w rumie, żeby nie rozmokły i układać na masie. Na wierzch wylać gotową polewę rumową.