Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z gruszkami to pyszny, jesienny, niezwykle w przygotowaniu wypiek. Ciasto z gruszkami będzie wyśmienitym deserem do popołudniowej kawy. Idealnym gatunkiem gruszki do jego wykonania będą twarde gruszki np. konferencje. Placek świetnie smakuje również z jabłkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3187
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3187
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło, wsypujemy cukier kryształ i całość ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy jajka i wszystko razem łączymy, gdy masa uzyska jednolitą konsystencję wlewamy jogurt i całość jeszcze chwilę miksujemy. Następnie do ciasta wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, mielony imbir oraz budyń w proszku, wszystko dokładnie łączymy mikserem ( ciasto powinno mieć gęstą konststencję). Na końcu do ciasta wrzucamy pokrojone gruszki i całość starannie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C około 50 minut. Upieczony placek studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto i posypujemy cukrem pudrem.