Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej chyba się da :) Tylko 4 składniki i mamy smaczny placek na deser
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2342
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2342
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Składniki
Jabłka myjemy i kroimy w plasterki. Do miski dajemy jajka, mąkę oraz cukier i mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy. Do tortownicy wlewamy połowę ciasta. Następnie układamy jabłka na cieście i zalewamy pozostałym ciastem. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni i wkładamy ciasto na 50 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.