Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto można zrobić z różnymi owocami jak i mixem owoców. Ja robię z rabarbarem, wiśniami, śliwkami, ananasem, jabłkami, gruszkami, jeżynami. Jak to są kwaśne owoce to robię kruszonkę jak słodkie to robię ciasto bez kruszonki.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1897
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2293
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1495
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1897
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2293
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1495
Składniki
Zagniatamy kruszonkę z podanych składników - powinna mieć konsystencję grudek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, kolejno dodajemy: żółtka, cukier, oliwę, mleko, likier. Po dodaniu każdego składnika dokładnie mieszamy (można mikserem). Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na dużą blachę, na wierzch kładziemy owoce, i jeżeli ciasto ma być z kruszonką (nie musi) to posypujemy wcześniej zrobioną kruszonką. Pieczemy w piekarniku z dolną grzałką i termoobiegiem ok. 45 min. W 180'C.