Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon rabarbarowy rozpoczęty,przynajmniej u mnie . Zawsze wiosną chociaż jeden raz można upiec takie ciasto.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 104
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4369
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 104
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4369
Składniki
Zrobić ciasto z podanych składników i włożyć do schłodzenia /ok 1 godz/. 2/3 ciasta wyłożyć blachę. podpiec spód/10-15 min/
Rabarbar odcisnąć z soku zostawiając sok ./u mnie było ponad 1 szkl/ Gotujemy budyń z soku i mleka / na dwa budynie ma być w sumie 3 szkl/ dodajemy cukier 0,5 szkl i rabarbar chwilę gotujemy i wylewamy na podpieczony spód ciasta
Resztę ciasta zetrzeć na wierzch .
Ciasto włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 40-45 minut po wyjęciu posypać cukrem pudrem.