Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon rabarbarowy rozpoczęty,przynajmniej u mnie . Zawsze wiosną chociaż jeden raz można upiec takie ciasto.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Zrobić ciasto z podanych składników i włożyć do schłodzenia /ok 1 godz/. 2/3 ciasta wyłożyć blachę. podpiec spód/10-15 min/
Rabarbar odcisnąć z soku zostawiając sok ./u mnie było ponad 1 szkl/ Gotujemy budyń z soku i mleka / na dwa budynie ma być w sumie 3 szkl/ dodajemy cukier 0,5 szkl i rabarbar chwilę gotujemy i wylewamy na podpieczony spód ciasta
Resztę ciasta zetrzeć na wierzch .
Ciasto włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 40-45 minut po wyjęciu posypać cukrem pudrem.