Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowy placek z rabarbarem to idealne podsumowanie lata. Ciasto warto podać z kompotem - wtedy smakuje jeszcze lepiej. Przepis pochodzi z 485. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 579
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2180
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 156
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 579
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2180
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 156
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Składniki
Rabarbar obrać i pokroić w dwucentymetrowe kawałki. Przełożyć do miski, oprószyć cynamonem i imbirem. Wymieszać i odstawić.
Miękkie masło przełożyć do miski. Utrzeć. Porcjami dodać cukier i zmiksować. Wybić jajka (jedno po drugim - cały czas ucierając). Wsypać mąkę i mąkę migdałową. Wlać mleko (składniki można podzielić na pół i dodać porcjami). Dosypać proszek do pieczenia. Uperfumować skórką z cytryny. Zmiksować.
Dodać rabarbar z przyprawami. Wymieszać i przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą).
Piec przez 50-60 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem i ozdobić plasterkami truskawek.