Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis i kazdemu sie udaje.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4711
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4711
Składniki
Margarynę, wodę i cukier dać do rondla i podgrzewać mieszając, aby składniki się rozpuściły.( nie doprowadzać do wrzenia. Ostudzić.
Do wystudzonej masy dodać całe jaja, cukier waniliowy i śmietanę mieszając składniki mikserem. Na koniec wsypać mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na prostokątną blachę i równomiernie rozłożyć śliwki (wciskać połówki pionowo w rzędach). Można posypać kruszonka. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo zrobić lukier. Smacznego!
Piec około 40 min w temp. 180 stopni.
Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo zrobić lukier.