Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pleśniak to pyszne ciasto, bardzo bogate w różnego rodzaju, kolorowe warstwy. Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, powidłami i słodkiej bezy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4469
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 476
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3255
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4469
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 476
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3255
Składniki
1 Żółtka, mąkę , margarynę, proszek do pieczenia, cukier, wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto.
2 Ciasto dzielimy na dwie części. 3 Jedną część ciasta rozwałkowujemy i układamy w formie do pieczenia.
4 Do drugiej części dodajemy kakao i wyrabiamy oraz ponownie dzielimy na dwie części. 5 Na ciasto które znajduje się w formie wykładamy powidła.
6 Z jednej części ciasta robimy kruszonkę którą kruszymy na powidła.
7 Za pomocą miksera ubijamy pianę z białek dodając 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i ½ szk. Cukru. 8 Pianę wykładamy na kruszonkę.
9 Z pozostałą część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na wierz ciasta, lub kruszymy ręką jak wygodniej. 10 Ciasto pieczemy w piekarniku 45 minut w 180˚C. 11 Pleśniak gotowy. 12 Smacznego.