Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pleśniak to pyszne ciasto, bardzo bogate w różnego rodzaju, kolorowe warstwy. Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, powidłami i słodkiej bezy.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3671
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 110
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3671
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 110
Składniki
1 Żółtka, mąkę , margarynę, proszek do pieczenia, cukier, wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto.
2 Ciasto dzielimy na dwie części. 3 Jedną część ciasta rozwałkowujemy i układamy w formie do pieczenia.
4 Do drugiej części dodajemy kakao i wyrabiamy oraz ponownie dzielimy na dwie części. 5 Na ciasto które znajduje się w formie wykładamy powidła.
6 Z jednej części ciasta robimy kruszonkę którą kruszymy na powidła.
7 Za pomocą miksera ubijamy pianę z białek dodając 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i ½ szk. Cukru. 8 Pianę wykładamy na kruszonkę.
9 Z pozostałą część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na wierz ciasta, lub kruszymy ręką jak wygodniej. 10 Ciasto pieczemy w piekarniku 45 minut w 180˚C. 11 Pleśniak gotowy. 12 Smacznego.