Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 877
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8661
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17750
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 877
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8661
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17750
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść,aż powstaną "granulki".Ciasto włożyć do lodówki i schłodzić.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia tak,aby z każdego boku papier ten wystawał ponad blachę 2-3 cm.
Ser rozkręcić z żółtkami,powoli dodawać olej,cukry waniliowe,budynie w proszku oraz mleko.Ubić białka na sztywną pianę,dodać cukier.Na blachę wyłożyć ciasto z lodówki.Następnie do masy serowej powoli dodawać ubitą pianę i wszystko dokładnie i ostrożnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Powstanie bardzo płynna masa i tak ma być.Masę wylać na surowy spód.Piec w temp. 180 stopni przez około 60 minut.Zimny sernik polać białym lukrem lub posypać cukrem pudrem.Ten sernik jest najlepszy na drugi dzień i jest to najpyszniejszy sernik na świecie.