Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja to lubię. Nie ma jak coś prostego , smacznego i szybkiego w przygotowaniu do kawy, kakao czy dobrej herbatki. Polecam te oto ślimaczki podwójnie czekoladowe , na jednym na pewno się nie skończy. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blaszka,
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 388
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11839
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 128
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 697
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 388
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11839
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 128
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 697
Składniki
Ciasto francuskie rozłozyć, posmarować dość obficie kremem czekoladowym. Przykryć drugim plackiem ciasta francuskiego, który również posmarować kremem. Zwinąć ciasno w rulon, górę lekko posmarować mlekiem lub rozbełtanym jajkiem, pociąć w plastry około 1- 1,5 cm. i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć w odstępach , przecięciami do papieru. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 - 20 minut, najlepiej na zloty kolor. Smacznego
Ślimaczek w przekroju.
Przygotowanie ślimaczków.
Pokrojenie i ułożenie na papierze.
Po upieczeniu można podać z ubitą śmietaną.