Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja to lubię. Nie ma jak coś prostego , smacznego i szybkiego w przygotowaniu do kawy, kakao czy dobrej herbatki. Polecam te oto ślimaczki podwójnie czekoladowe , na jednym na pewno się nie skończy. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blaszka,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15670
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4715
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15670
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4715
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
Ciasto francuskie rozłozyć, posmarować dość obficie kremem czekoladowym. Przykryć drugim plackiem ciasta francuskiego, który również posmarować kremem. Zwinąć ciasno w rulon, górę lekko posmarować mlekiem lub rozbełtanym jajkiem, pociąć w plastry około 1- 1,5 cm. i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć w odstępach , przecięciami do papieru. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 - 20 minut, najlepiej na zloty kolor. Smacznego
Ślimaczek w przekroju.
Przygotowanie ślimaczków.
Pokrojenie i ułożenie na papierze.
Po upieczeniu można podać z ubitą śmietaną.