Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa czekoladowa do przyozdabiania ciast, w której używamy kakao. Zawsze wychodzi, zrobienie jej zajmuje kilka chwil.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9305
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9305
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
W rondelku roztapiamy masło ?(tak, aby nie zagotować go), dodajemy cukier puder i śmietankę. Chwilę mieszamy, wsypujemy kakao. Łączymy wszystkie składniki doskonale i zdejmujemy z ognia. Lekko przestudzoną, tężejącą polewę możemy używać do polania ciast. Jeśli jest zbyt gęsta dodajemy trochę kremówki, za rzadka odrobinę masła. Polewy nie gotujemy, tylko podgrzewamy do roztopienia masła i połączenia składników. Można robić polewę w kąpieli wodnej, efekt będzie ten sam, a polewa na pewno nam się nie zagotuje i nie zwarzy.