Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis na placek z jabłkami, sprawdzony w naszej rodzinie przez pokolenia i towarzyszy nam do dziś. Mało wymagający a pyszny:) Gorąco polecam
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 338
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 102
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 120
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 338
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 102
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 120
Składniki
Jabłka obrać zetrzeć na tarce i dusić z cukrem i 1 cukrem waniliowym do miękkości. Z podanych składników zagnieść ciasto półkruche. Oziębione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i podpiec ok 7 min. w temp. 180 stopni.
Na podpieczone ciasto wyłożyć przygotowane jabłka i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Nakłuć wierzch widelcem. Piec ok 30-40 minut w temp. 180 stopni. Gotową szarlotkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)