Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą budyniową i pianką pomarańczową. Ciasto z pomarańczowymi Delicjami, miękkie i pyszne.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Składniki
biszkopt- Białka ubić z sola, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubić. Przesiać mąki z proszkiem. Delikatnie wymieszamy i przelać do blaszki 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25 min.175*.
masa budyniowa-Na soku ugotować budynie z dodatkiem cukru. Jeszcze gorący wylać na biszkopt
Zaraz ułożyć ciasteczka.
pianka- Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody.Odstawić do lekkiego tężenia. Śnieżki ubić w/g przepisu na opakowaniu. Wlewać lekko tężejące galaretki, miksując. Pianką przykryć delicje.
Na górę polać w esy-floresy, roztopioną czekoladą nad parą.