Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś fajnego na upały. Serniczek zrobiony na biszkoptach, więc nie trzeba włączać piekarnika. Do tego orzeźwiające owoce i galaretka. Sam sernik, też ma fajny posmak, ponieważ jest o smaku pomarańczowym. Z dodatkiem soku i otartej skórki pomarańczowej. Całość smakuje naprawdę dobrze.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117616
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8162
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1846
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117616
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8162
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1846
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Składniki
Prostokątną formę, wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia. Na papierze ułożyć biszkopty. Galaretki krystaliczne rozrobić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia. Pomarańczę wyszorować. Zetrzeć skórkę, a następnie wycisnąć sok. Wyciśnięty sok wlać do szklanki, dopełnić wodą. Przelać do rondelka. Dolać jeszcze pół szklanki wody. Zagotować. Wyłączyć gaz. Wsypać galaretki pomarańczowe. Odstawić do wystudzenia.
Śmietankę ubić, dodać cukier. Jeszcze chwilę ubijać. Dodać ser, zmiksować do połączenia składników. Wsypać otartą skórkę pomarańczową i powoli wlewać tężejącą, ale jeszcze płynną galaretkę, cały czas miksując.
Masę serową, wyłożyć na biszkopty. Na masę. Wyłożyć owoce, lekko docisnąć. Winogrona, przekroiłam na połówki. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Następnie wylać na owoce, tężejącą galaretkę krystaliczną. Schłodzić w lodówce kilka godzin.