Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś fajnego na upały. Serniczek zrobiony na biszkoptach, więc nie trzeba włączać piekarnika. Do tego orzeźwiające owoce i galaretka. Sam sernik, też ma fajny posmak, ponieważ jest o smaku pomarańczowym. Z dodatkiem soku i otartej skórki pomarańczowej. Całość smakuje naprawdę dobrze.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Prostokątną formę, wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia. Na papierze ułożyć biszkopty. Galaretki krystaliczne rozrobić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia. Pomarańczę wyszorować. Zetrzeć skórkę, a następnie wycisnąć sok. Wyciśnięty sok wlać do szklanki, dopełnić wodą. Przelać do rondelka. Dolać jeszcze pół szklanki wody. Zagotować. Wyłączyć gaz. Wsypać galaretki pomarańczowe. Odstawić do wystudzenia.
Śmietankę ubić, dodać cukier. Jeszcze chwilę ubijać. Dodać ser, zmiksować do połączenia składników. Wsypać otartą skórkę pomarańczową i powoli wlewać tężejącą, ale jeszcze płynną galaretkę, cały czas miksując.
Masę serową, wyłożyć na biszkopty. Na masę. Wyłożyć owoce, lekko docisnąć. Winogrona, przekroiłam na połówki. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Następnie wylać na owoce, tężejącą galaretkę krystaliczną. Schłodzić w lodówce kilka godzin.