Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny na śniadanie lub jako deser. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca obieramy ze skóry.
W wysokim naczyniu blendujemy przygotowaną dynię, ugotowaną marchewkę, jabłko, wodę i płatki owsiane. Podczas blendowania dodajemy cynamon i kardamon. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty dodajemy więcej wody.
Śmietankę, schłodzoną minimum kilka godzin w lodówce, ubijamy mikserem przez kilka minut. Pod koniec ubijania dodajemy sok z buraka i opcjonalnie ksylitol do smaku.
Gotowy koktajl dekorujemy różowa śmietanką i posypujemy startą czekoladą. Smacznego!