Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny na śniadanie lub jako deser. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 814
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8176
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13045
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 384
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 814
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8176
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13045
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 384
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Składniki
Kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca obieramy ze skóry.
W wysokim naczyniu blendujemy przygotowaną dynię, ugotowaną marchewkę, jabłko, wodę i płatki owsiane. Podczas blendowania dodajemy cynamon i kardamon. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty dodajemy więcej wody.
Śmietankę, schłodzoną minimum kilka godzin w lodówce, ubijamy mikserem przez kilka minut. Pod koniec ubijania dodajemy sok z buraka i opcjonalnie ksylitol do smaku.
Gotowy koktajl dekorujemy różowa śmietanką i posypujemy startą czekoladą. Smacznego!