Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny na śniadanie lub jako deser. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 14
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257121
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3029
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 14
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257121
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3029
Składniki
Kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca obieramy ze skóry.
W wysokim naczyniu blendujemy przygotowaną dynię, ugotowaną marchewkę, jabłko, wodę i płatki owsiane. Podczas blendowania dodajemy cynamon i kardamon. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty dodajemy więcej wody.
Śmietankę, schłodzoną minimum kilka godzin w lodówce, ubijamy mikserem przez kilka minut. Pod koniec ubijania dodajemy sok z buraka i opcjonalnie ksylitol do smaku.
Gotowy koktajl dekorujemy różowa śmietanką i posypujemy startą czekoladą. Smacznego!