Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre kruche ciasto w wersji ciemnej z kakao.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1057
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 246
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1170
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 222
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1057
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 246
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1170
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 222
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier oraz kakao.
Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, żółtka i proszek do pieczenia.
Wyrobić na jednolitą masę i dobrze schłodzić w lodówce.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć 2/3 ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec przez 15 - 20 minut.
Prażone jabłka wyłożyć do miski, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
Ubić pianę na sztywno, dodać budyń waniliowy z cukrem.
Podpieczony spód ciasta posypać bułką tartą.
Wyłożyć farsz jabłkowy.
Na jabłka rozłożyć ubitą pianę z budyniem.
Na wierzch poskubać pozostałe ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia
Smacznego !