Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotkofanów takich jak ja zapewne znajdzie się paru, także polecam wykonać ten jakże PROSTY i szybki przepis.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 596
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4346
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 596
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4346
Składniki
Z mąki, masła, żółtek,cukru pudru, jogurtu i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 połówki i rozwałkujemy na placki.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i odsączamy sok. Dodajemy cynamon i mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy pierwszy placek. Nakłuwamy go widelcem i nakładamy jabłka. Przykrywamy drugim plackiem który również delikatnie nakłuwamy.
Pieczemy 40 min. 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem i możecie dodatkowo ozdobić wedle uznania.