Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka smakują jak popularne brytyjskie maślane herbatniki. Aby je zrobić, wystarczy zagnieść ze sobą 3 składniki, które z pewnością masz już w swojej kuchni. Dodać aromat waniliowy, migdałowy lub inny ulubiony. Upiec i podać z gorącą herbatą. Jeśli znacie prostszy przepis na maślane ciasteczka, podzielcie się nim w serwisie lub komentarzu.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2031
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 435
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2031
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 435
Składniki
Schłodzone masło pokrój w kostkę.
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę wraz z cukrem pudrem, dodaj masło i ekstrakt z wanilii.
Wszystkie składniki zagnieć ze sobą.
Gotowe ciasto zawiń w papier do pieczenia i włóż do lodówki na minimum godzinę.
Schłodzoną masę wyjmij z lodówki. Odrywaj kawałki i formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Kuleczki wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Następnie spłaszcz delikatnie za pomocą łyżki każdą z porcji ciasta.
Ciasteczka przed pieczeniem włóż do lodówki na 30 minut.
Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 12 minut, do zarumienienia.