Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli czekolady. Dżem nadaje mu nieco aromatu, a płatki migdałów przyjemnie chrupią podczas jedzenia.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 210
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 210
Składniki
Masło, czekoladę i mleko umieścić w rondelku. Podgrzewać na małej mocy palnika do rozpuszczenia. Ostudzić. Mąkę i kakao przesiać, dodać proszek, dokładnie wymieszać. Jajka ubić z cukrem. Dodać stopniowo zawartość rondelka, 250 g dżemu i suche składniki. Przełożyć do prostokątnej foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać, rozsmarować na wierzchu resztę dżemu i posypać płatkami migdałów. Piec przez ok. 45 minut w 180°. Chwilę poczekać, wyjąć z foremki do ostygnięcia.