Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , proste i smaczne ciasto ucierane z owocami i chrupiącą kruszonką idealne na Dzień Matki Możesz użyć dowolnych owoców ale najlepiej smakuje z rabarbarem lub z jabłkami pokrojonymi w kostkę .
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki .Jabłka obierz , pokrój w kostkę ,posyp cukrem i cynamonem , lub rabarbar pokrój w paski . Odstaw na czas przygotowania ciasta .
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym . Dodaj olej , maślankę oraz wyciśnięty sok z cytryny . Mąkę przesiej z proszkiem i sodą . Delikatnie wymieszaj .
Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 lub do blaszki o wymiarach 15x 36. Na ciasto wyłóż jabłka lub rabarbar i posyp obficie kruszonką . Możesz również wymieszać jabłka z rabarbarem .
Piec w temperaturze 180 st około 45 minut lub do suchego patyczka .