Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste do wykonania ciasto z owocami i bakaliami pachną cynamonem, idealne nie tylko na święta
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Gruszki i jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój w drobną kostkę, posyp cynamonem i wymieszaj.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło i mleko. Wymieszaj dodaj przesianą masę z sodą i sok z cytryny. Wymieszaj.
Do ciasta dodaj pokrojone jabłka i gruszki, oraz rodzynki i żurawinę . Wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wstaw ciasto do nagrzane do 180 st. piekarnika. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po wystygnięciu posyp ciasto cukrem puder. Polecam.