Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste do wykonania ciasto z owocami i bakaliami pachną cynamonem, idealne nie tylko na święta
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3716
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2047
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5460
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5501
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3716
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2047
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5460
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5501
Składniki
Gruszki i jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój w drobną kostkę, posyp cynamonem i wymieszaj.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło i mleko. Wymieszaj dodaj przesianą masę z sodą i sok z cytryny. Wymieszaj.
Do ciasta dodaj pokrojone jabłka i gruszki, oraz rodzynki i żurawinę . Wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wstaw ciasto do nagrzane do 180 st. piekarnika. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po wystygnięciu posyp ciasto cukrem puder. Polecam.