Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste do wykonania ciasto z owocami i bakaliami pachną cynamonem, idealne nie tylko na święta
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Gruszki i jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój w drobną kostkę, posyp cynamonem i wymieszaj.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło i mleko. Wymieszaj dodaj przesianą masę z sodą i sok z cytryny. Wymieszaj.
Do ciasta dodaj pokrojone jabłka i gruszki, oraz rodzynki i żurawinę . Wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wstaw ciasto do nagrzane do 180 st. piekarnika. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po wystygnięciu posyp ciasto cukrem puder. Polecam.