Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste do wykonania ciasto z owocami i bakaliami pachną cynamonem, idealne nie tylko na święta
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2790
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2790
Składniki
Gruszki i jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój w drobną kostkę, posyp cynamonem i wymieszaj.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło i mleko. Wymieszaj dodaj przesianą masę z sodą i sok z cytryny. Wymieszaj.
Do ciasta dodaj pokrojone jabłka i gruszki, oraz rodzynki i żurawinę . Wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wstaw ciasto do nagrzane do 180 st. piekarnika. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po wystygnięciu posyp ciasto cukrem puder. Polecam.