Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla osób początkujących w kuchni! Przekąska idealna do herbaty lub czarnej kawy. Przygotowanie składników zajmie mniej niż 20 minut! Ciasto wypieczone bez dodatku białego cukru!
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3059
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37045
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1298
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1687
Smaczne danie :)
Odsłon: 786
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3059
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37045
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1298
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1687
Smaczne danie :)
Odsłon: 786
Składniki
Do miski dodajemy przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.
W osobnym naczyniu miksujemy jajka ze słodzikiem. Gdy masa jajeczna będzie puszysta dodajemy olej ciągle przy tym miksując.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej, następnie delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy borówkami (owoców nie wciskamy w ciasto).
Ciasto pieczemy przez około 40-45 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Smacznego!