Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla osób początkujących w kuchni! Przekąska idealna do herbaty lub czarnej kawy. Przygotowanie składników zajmie mniej niż 20 minut! Ciasto wypieczone bez dodatku białego cukru!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Do miski dodajemy przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.
W osobnym naczyniu miksujemy jajka ze słodzikiem. Gdy masa jajeczna będzie puszysta dodajemy olej ciągle przy tym miksując.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej, następnie delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy borówkami (owoców nie wciskamy w ciasto).
Ciasto pieczemy przez około 40-45 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Smacznego!