Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla osób początkujących w kuchni! Przekąska idealna do herbaty lub czarnej kawy. Przygotowanie składników zajmie mniej niż 20 minut! Ciasto wypieczone bez dodatku białego cukru!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424799
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424799
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4736
Składniki
Do miski dodajemy przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.
W osobnym naczyniu miksujemy jajka ze słodzikiem. Gdy masa jajeczna będzie puszysta dodajemy olej ciągle przy tym miksując.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej, następnie delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy borówkami (owoców nie wciskamy w ciasto).
Ciasto pieczemy przez około 40-45 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Smacznego!