Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5472
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9292
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 164
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5472
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9292
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 164
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem, dodać margarynę i nadal miksować. Wlać 1/2 szkl mleka. Mąkę wymieszać z sodą, cukrem waniliowym i solą, dodać do ciasta. Wlać resztę mleka. Ciasto podzielić na pół . Jedną połowę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodać kakao i wymieszać. Wyłożyć na jasne ciasto i posypać mąką. Śliwki umyć, przedzielić na pół, wyciągnąć pestki i poukładać na cieście skórką do spodu. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 30 min. Przygotować piankę: Białka zmiksować z cukrem. Gdy będą sztywne dodać olej i budyń, wymieszać. Piankę wyłożyć na podpieczone ciasto. Włożyć ponownie do piekarnika i piec ok. 30 min.