Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek ze śliwkami To ciasto zawsze się udaje !
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Utrzeć miękką margarynę z cukrem. Dodać po całym jajku, ucierać 2 minuty. Porcjami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia - wymieszać szybko i dokładnie Łyżką wyłożyć na blaszkę. Rozłożyć przecięte na pół śliwki ( lub inny owoc) Wstawić do nagrzanego piekarnika 170° i piec 50min do 1h ( musi osiągnąć piękny, złoty kolor) Kruszonka jest opcjonalna Moja wersja dla leniwych: zostawiam trzy łyżki ciasta, dosypuje dwie garści mąki i garść cukru, na wysokich obrotach, kilka sekund mieszam i gotowa sypka kruszonka. Posypujemy nią ciasto przed wystawieniem do piekarnika