Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek ze śliwkami To ciasto zawsze się udaje !
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2637
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2637
Składniki
Utrzeć miękką margarynę z cukrem. Dodać po całym jajku, ucierać 2 minuty. Porcjami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia - wymieszać szybko i dokładnie Łyżką wyłożyć na blaszkę. Rozłożyć przecięte na pół śliwki ( lub inny owoc) Wstawić do nagrzanego piekarnika 170° i piec 50min do 1h ( musi osiągnąć piękny, złoty kolor) Kruszonka jest opcjonalna Moja wersja dla leniwych: zostawiam trzy łyżki ciasta, dosypuje dwie garści mąki i garść cukru, na wysokich obrotach, kilka sekund mieszam i gotowa sypka kruszonka. Posypujemy nią ciasto przed wystawieniem do piekarnika