Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek ze śliwkami To ciasto zawsze się udaje !
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5429
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5429
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Składniki
Utrzeć miękką margarynę z cukrem. Dodać po całym jajku, ucierać 2 minuty. Porcjami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia - wymieszać szybko i dokładnie Łyżką wyłożyć na blaszkę. Rozłożyć przecięte na pół śliwki ( lub inny owoc) Wstawić do nagrzanego piekarnika 170° i piec 50min do 1h ( musi osiągnąć piękny, złoty kolor) Kruszonka jest opcjonalna Moja wersja dla leniwych: zostawiam trzy łyżki ciasta, dosypuje dwie garści mąki i garść cukru, na wysokich obrotach, kilka sekund mieszam i gotowa sypka kruszonka. Posypujemy nią ciasto przed wystawieniem do piekarnika