Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik , który smakował całej rodzince, chociaż popełniłam mimo że uwielbiam piec błąd którego sama nie mogę sobie wybaczyć. Ale cały sernik wyszedł wysoki, puszysty i przede wszystkim był pyszny. Czytając cały przepis sami stwierdzicie co zrobiłam nie tak. Czekam na komentarze i życzę Smacznego.
blaszka, miska, mikser, łyżka drewniana, szklanka,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 352
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 352
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Składniki
Na początku przygotować spód z biszkoptów; Blaszkę o wymiarach 18/27 cm. wyłożyć spód biszkoptami okrągłymi. Następnie na biszkopty rozłożyć dżem brzoskwiniowy. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek , zmiksować z cukrami, cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, następnie proszek budyniowy oraz śmietanę i na koniec sok z połówki cytryny. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Masę białkową dodać do masy serowej wymieszać łyżką drewnianą do połączenia. Przygotowaną masę serową wyłożyć na dżem, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu sernik studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, po czym wyjąc i całkowicie wystudzić. Gorę polać lukrem cytrynowym, polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego Rada; Teraz rada nie smarujcie biszkoptów dżemem , bo mnie dżem cały częściowo wypłynął, może gdybym dała papier do pieczenia na spód ? ale sernik był pyszny i szybko zjedzony. Polecam
Sernik w przekroju.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu.