Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik , który smakował całej rodzince, chociaż popełniłam mimo że uwielbiam piec błąd którego sama nie mogę sobie wybaczyć. Ale cały sernik wyszedł wysoki, puszysty i przede wszystkim był pyszny. Czytając cały przepis sami stwierdzicie co zrobiłam nie tak. Czekam na komentarze i życzę Smacznego.
blaszka, miska, mikser, łyżka drewniana, szklanka,
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 86
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 515
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 123
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 86
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 515
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 123
Składniki
Na początku przygotować spód z biszkoptów; Blaszkę o wymiarach 18/27 cm. wyłożyć spód biszkoptami okrągłymi. Następnie na biszkopty rozłożyć dżem brzoskwiniowy. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek , zmiksować z cukrami, cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, następnie proszek budyniowy oraz śmietanę i na koniec sok z połówki cytryny. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Masę białkową dodać do masy serowej wymieszać łyżką drewnianą do połączenia. Przygotowaną masę serową wyłożyć na dżem, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu sernik studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, po czym wyjąc i całkowicie wystudzić. Gorę polać lukrem cytrynowym, polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego Rada; Teraz rada nie smarujcie biszkoptów dżemem , bo mnie dżem cały częściowo wypłynął, może gdybym dała papier do pieczenia na spód ? ale sernik był pyszny i szybko zjedzony. Polecam
Sernik w przekroju.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu.