Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składa się z kakaowego biszkoptu, kremowej masy serowej gotowanej, herbatników przełożonych kajmakiem. Całość wieńczy galaretka z malinami (maliny można spokojnie zastąpić innymi owocami np truskawkami)
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 62
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 59
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1592
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 94
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 62
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 59
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1592
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 94
Składniki
BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek, ubijamy białka na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy chwilę. Dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao-delikatnie mieszamy łyżką do połączenia i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (25x35cm) Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20-25 min do suchego patyczka, biszkopt wyciągamy z piekarnika i studzimy.
MASA SEROWA W miseczce mieszamy 250ml mleka, 2 budynie i 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Do garnka dajemy masło i cukier-podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia, dodajemy ser i jajka-dokładnie mieszamy do połączenia, zwiększamy ogień i wlewamy rozpuszczone budynie z mąką ziemniaczaną-mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Gorącą masę serową wykładamy na biszkopt, następnie na wciąż gorącej masie układamy warstwę herbatników kakaowych, na nie wykładamy masę kajmakową. (***by masa kajmakowa lepiej się rozsmarowywała polecam przełożyć ją z puszki do miski i po prostu zmieszać łyżką) Na masie kajmakowej układamy drugą warstwę herbatników. Ciasto przykrywamy ściereczką do całkowitego wystudzenia.
W tym czasie przygotowujemy galaretkę Do miski dajemy 750ml wrzątku, wsypujemy galaretki-dokładnie mieszamy. Następnie studzimy. Do studzonej galaretki dajemy maliny gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na ciasto.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na cała noc tak by wszystko się stężało i smaki przegryzły. Następnego dnia ciasto pięknie się kroi, jest bardzo stabilne. Smakuje wspaniale, jego warstwy idealnie ze sobą się komponują-kwaskowość malin świetnie współgra ze słodyczą kajmaku, masa serowa jest kremowa-ciasto po prostu jest przepyszne, bardzo Wam je polecam na każdą okazję :)