Szybko się robi i smakuje wyśmienicie..
Przepyszny Murzynek
Składniki
- jajka, 3
- mąka, 2 szkl.
- cukier, 1 szkl.
- olej, 0,5 szkl.
- mleko, 0,5 szkl.
- Dżem najlepiej sliwkowy, 0,5 szkl
- cukier waniliowy, 1 opak.
- soda oczyszczona, 1 łyzka
- cynamon, 1 łyżka
- kakao, 1,5 łyżki
Składniki
- jajka, 3
- mąka, 2 szkl.
- cukier, 1 szkl.
- olej, 0,5 szkl.
- mleko, 0,5 szkl.
- Dżem najlepiej sliwkowy, 0,5 szkl
- cukier waniliowy, 1 opak.
- soda oczyszczona, 1 łyzka
- cynamon, 1 łyżka
- kakao, 1,5 łyżki

Etapy przygotowania
Wszystkie składniki wsypujemy i wlewany do jednego naczynia po czym miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelewamy ciasto do tortownicy o średnicy 23cm i wyłożonej pergaminem zarówno dno jak i boki i wstawiamy do nagrzanego do 160stopni piekarnika . Pieczemy około 50min najlepiej sprawdzić wykałaczką czy nic się nie przykleja.
Po ostygnięciu polewamy polewą czekoladową i jak kto lubi można przłożyć bitą smietaną.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 491

Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 1259
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
Odsłon: 126
Ostatnio komentowane przepisy

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 491

Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 1259
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
Odsłon: 126



Składniki
- jajka, 3
- mąka, 2 szkl.
- cukier, 1 szkl.
- olej, 0,5 szkl.
- mleko, 0,5 szkl.
- Dżem najlepiej sliwkowy, 0,5 szkl
- cukier waniliowy, 1 opak.
- soda oczyszczona, 1 łyzka
- cynamon, 1 łyżka
- kakao, 1,5 łyżki
Wszystkie składniki wsypujemy i wlewany do jednego naczynia po czym miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelewamy ciasto do tortownicy o średnicy 23cm i wyłożonej pergaminem zarówno dno jak i boki i wstawiamy do nagrzanego do 160stopni piekarnika . Pieczemy około 50min najlepiej sprawdzić wykałaczką czy nic się nie przykleja.
Po ostygnięciu polewamy polewą czekoladową i jak kto lubi można przłożyć bitą smietaną.