Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i niezwykle puszyste ciasto do popołudniowej kawy.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135772
Pychota. Polecam.
Odsłon: 506
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14331
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6330
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135772
Pychota. Polecam.
Odsłon: 506
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14331
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6330
Składniki
Mieszamy mleko i olej. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Ubitą pianę dodajemy porcjami do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy ( podnosząc do góry ). Przelewamy do formy keksowej ( ja robię w silikonowej , więc nie muszę natłuszczać). Pieczemy ok. 35 minut w 170 C. Po tym czasie nie otwieramy odrazu piekarnika!!! Posypujemy obficie cukrem pudrem!