Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i niezwykle puszyste ciasto do popołudniowej kawy.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2049
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17921
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1952
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2049
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17921
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1952
Składniki
Mieszamy mleko i olej. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Ubitą pianę dodajemy porcjami do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy ( podnosząc do góry ). Przelewamy do formy keksowej ( ja robię w silikonowej , więc nie muszę natłuszczać). Pieczemy ok. 35 minut w 170 C. Po tym czasie nie otwieramy odrazu piekarnika!!! Posypujemy obficie cukrem pudrem!