Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe ptasie mleczko :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10401
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423585
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10401
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423585
Składniki
Jaja umyj i polej wrzątkiem. Następnie oddziel białka od żółtek. Żelatynę podziel na pół i wsyp do dwóch kubków. Zalej każdy kilkoma łyżkami zimnej wody i zamieszaj, odstaw. Białka ubij na sztywno z połową cukru marcepanowego, dodaj kakao. Do żelatyny wlej kilka łyżek wrzątku, rozpuść i dodaj do ubitej masy z białek. Wymieszaj mikserem i wylej na blachę. Wstaw do lodówki. Teraz robimy kolejną piankę z żółtek. Żółtka miksujemy z połową cukru marcepanowego. Żelatynę przygotuj tak jak powyżej, wlej do pianki z żółtek. Delikatnie wylej na piankę kakaową. Na wierzch należy dać stężałe galaretki cytrynowe, przygotowane w/g przepisu na opakowaniu. Smacznego.