Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe ptasie mleczko :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11784
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1572
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11784
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1572
Składniki
Jaja umyj i polej wrzątkiem. Następnie oddziel białka od żółtek. Żelatynę podziel na pół i wsyp do dwóch kubków. Zalej każdy kilkoma łyżkami zimnej wody i zamieszaj, odstaw. Białka ubij na sztywno z połową cukru marcepanowego, dodaj kakao. Do żelatyny wlej kilka łyżek wrzątku, rozpuść i dodaj do ubitej masy z białek. Wymieszaj mikserem i wylej na blachę. Wstaw do lodówki. Teraz robimy kolejną piankę z żółtek. Żółtka miksujemy z połową cukru marcepanowego. Żelatynę przygotuj tak jak powyżej, wlej do pianki z żółtek. Delikatnie wylej na piankę kakaową. Na wierzch należy dać stężałe galaretki cytrynowe, przygotowane w/g przepisu na opakowaniu. Smacznego.