Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na deser do kawy. pyszne na każdą okazję.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
Polewa - do rondla wlać śmietanę, masło, kakao i cukier. Lekko podgrzać mieszając. Żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlać do polewy i wymieszać. Stężeje w ok. 20 min. Pianka bezowa - żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Białka ubić mikserem zaczynając od najniższych obrotów. Ubijać ok. 3 min. Dodawać po trochu cukier dalej miksując i wlać sok cytrynowy, aromat i chwilę miksować. Wlać lekkim strumieniem żelatynę miksując jeszcze chwilę. Wylać na tortownicę o średnicy 24 cm. i na to wylać przygotowaną wcześniej polewę. Wstawić do lodówki na 2 godz. Zamiast polewy można posypać wiórkami kokosowymi lub potartą gorzką czekoladą.