Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na deser do kawy. pyszne na każdą okazję.
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Składniki
Polewa - do rondla wlać śmietanę, masło, kakao i cukier. Lekko podgrzać mieszając. Żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlać do polewy i wymieszać. Stężeje w ok. 20 min. Pianka bezowa - żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Białka ubić mikserem zaczynając od najniższych obrotów. Ubijać ok. 3 min. Dodawać po trochu cukier dalej miksując i wlać sok cytrynowy, aromat i chwilę miksować. Wlać lekkim strumieniem żelatynę miksując jeszcze chwilę. Wylać na tortownicę o średnicy 24 cm. i na to wylać przygotowaną wcześniej polewę. Wstawić do lodówki na 2 godz. Zamiast polewy można posypać wiórkami kokosowymi lub potartą gorzką czekoladą.