Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na deser do kawy. pyszne na każdą okazję.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 156
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 223
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9273
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 156
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 223
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9273
Składniki
Polewa - do rondla wlać śmietanę, masło, kakao i cukier. Lekko podgrzać mieszając. Żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlać do polewy i wymieszać. Stężeje w ok. 20 min. Pianka bezowa - żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Białka ubić mikserem zaczynając od najniższych obrotów. Ubijać ok. 3 min. Dodawać po trochu cukier dalej miksując i wlać sok cytrynowy, aromat i chwilę miksować. Wlać lekkim strumieniem żelatynę miksując jeszcze chwilę. Wylać na tortownicę o średnicy 24 cm. i na to wylać przygotowaną wcześniej polewę. Wstawić do lodówki na 2 godz. Zamiast polewy można posypać wiórkami kokosowymi lub potartą gorzką czekoladą.